Sveriges Konsumenter söker en driven medarbetare som vill förstärka vår administration och samordning. Vår nya lednings- och organisationsassistent ska vara ett stöd för såväl ledning som medlemsorganisationer. Därutöver vara ett stöd i personalfrågor och utföra vissa uppgifter av sekreterarkaraktär.

Ditt uppdrag
Tjänsten innebär att du ska:

  • Förbereda, föra protokoll och dokumentera medlemsmöten och demokratiska processer
  • Sköta kontakter med medlemsorganisationerna.
  • Bistå ledningen med förberedelser, dokument och presentationer inför externa och interna möten.
  • Assistera vid rekryteringar och kompetensutveckling.
  • Vara kontaktperson för försäkringskassa, pensionsbolag, arbetsgivarorganisation m m.
  • Följa upp interna policydokument. Hantera bokningar av lokaler, stå för service i samband med möten och seminarier samt att sammanställa utvärderingar.
  • Sköta materialinköp samt vissa andra assisterande uppgifter åt kansliets personal. 
  • Assistera i arbete inför riksdagsval och större kampanjer.

Kvalifikationer och meriter
Krav: Gymnasieutbildning samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Goda kunskaper i MS Office, särskilt Excel och Power Point. Flytande svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Meriter: Erfarenhet av arbete i intresseorganisation. Erfarenhet av personaladministration. Intresse för samhällsfrågor.

Personliga egenskaper spelar stor roll. Vi söker dig som är strukturerad, självgående, initiativrik, flexibel, prestigelös och som vill få saker att hända.

Om Sveriges Konsumenter
Sveriges Konsumenter är en ideell, oberoende paraplyorganisation med 21 medlemsorganisationer.  Vi arbetar för ökad konsumentmakt och att politiker, näringsliv och myndigheter alltid ska ha konsumenternas bästa för ögonen. En viktig del av vårt arbete är att följa och påverka politiken på EU-nivå, vilket sker bland annat genom engagemang och samverkan med den europeiska konsumentorganisationen BEUC. Vi driver flera stora utvecklingsprojekt, ger ut tidningen Råd & Rön samt bedriver konsumentvägledning. Sammanlagt arbetar ca 25 personer på det gemensamma kontoret på Hornsgatan 172 i Stockholm. Läs mer på www.sverigeskonsumenter.se

Mer information
Frågor besvaras via e-post av jan.bertoft@sverigeskonsumenter.se

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning 70-80 procent, sex månaders provanställning. Tillträde snarast.

Lön
Efter överenskommelse. Kollektivavtal med KFO-Unionen gäller.

Ansökan
Välkommen med din ansökan inklusive kortfattad meritförteckning och löneanspråk. Sista ansökningsdag är 16 mars 2018. Märk ansökan ”Organisation och ledning” och skicka ansökan till: info@sverigeskonsumenter.se eller Sveriges Konsumenter, Box 38001, 100 64 Stockholm.